Hanhunde til avl

Her finder du hanhunde, som stilles til rådighed i avl.

Alle hanhunde på denne liste opfylder DKKs avlsrestriktioner.

Hvis du er interesseret i at anvende en af hanhundene i avl, så kontakt dens ejer.


Hvis du har en hanhund, som du ønsker skal på listen, så send en tilmelding (du skal være logget ind for at tilmelde). Det er gratis at stå på listen, men det kræver at din hanhund opfylder avlsrestriktionerne samt er udstillet med mindst Very Good.

Kun hundens og fotografens navn må stå på billederne, men undlad tekst på billeder, hvis det er muligt. Oplysninger om sundhed skal kunne kontrolleres på Hundeweb.


Har I en hanhund, som I overvejer at stille til rådighed til avl?

Det er godt for racen, at der kommer en hel del hanhunde i avl. Nogle hanhundeejere vælger foruden de obligatoriske sundhedsundersøgelser (hjertescanning, MRI scanning og kendt status for CCS/EFS) også en eller flere frivillige undersøgelser, fx patella luxation og øjenlysning.


Det vil være en rigtig god ide at udstille jeres hund nogle gange. - Og hvorfor nu det? - Jo, udstilling drejer sig ikke kun om skønhed, men er også en vurdering af hundens kropsbygnning, bevægelser, pels osv i FORHOLD TIL racestandarden. - Hunden bliver bedømt af kyndige hundefolk, og I ejere vil få en skriftlig kritik, som beskriver fortrin og svagheder ved hunden. Dette kan mulige interesserede tæveejere drage nytte af. På sådan en udstilling vil I møde andre cavalierfolk, som får set jeres hund, og I får et muligt netværk inden for racen / klubben.


At sætte jeres hund på hanhundelisten er også en god ide - med anførsel af disse resultater og et godt foto af ham.

Det er hanhundens ejers pligt, at opdatere siden med alle relevante oplysninger.

Det er tæveejerens pligt at tjekke via hundeweb, at de opgivende oplysninger er korrekte.  

Held og lykke med det!


Nyt fra den 15/5-21: Fremover kan hanhunde kun stå på hanhundelisten hvis de anvendes i avl på tæver med FCI/DKK-stambøger.