Cavalieren

Først og fremmest er cavalieren en SELSKABSHUND. Cavalieren er den ideelle familiehund som elsker at være sammen med sine mennesker, uanset om det er hygge på sofaen, en gåtur i skoven, på landet, i byen eller køre bil eller være med på besøg hos vennerne.

Cavalieren er en alsidig, sporty, hengiven og børneglad lille familie og selskabshund. Den findes i 4 farver: Tricolour, Ruby, Black and Tan og Blenheim.En cavalier vejer som udvokset ca. 5.5 – 8 kg i følge standarden, men vægten for både hanner og tæver kan godt ligge tæt på de 10 kg. Den er over hovedregel nem at opdrage og elsker at være sammen med sin familie. Dens halvlange silkebløde pels holdes med kam et par gange om ugen og bør vaskes (mindst) en gang om måneden.

Cavalieren tilpasser sig og fungerer godt i børnefamilier, hos enlige eller ældre mennesker, så længe den får opmærksomhed og bliver motioneret. Den kan blive dygtig til f.eks. rally og agility.

Cavalieren er nemlig også en aktiv race, der også elsker f.eks. lydighedstræning, agility, Heelwork to Music (HTM), nose-work eller Dog Dancing


Den alsidige Cavalier - Cavalierklubben

I undermenu kan du læse meget mere om købet af en cavalier, hvordan den ser ud (FCIs racestandard) og læse om cavalieren fra ulv til hund. Desuden finder du ideer til aktiviteter med din cavalier samt information om "Bogen om Cavalieren".